Professionele hulp

Somberheid, angst en irritaties zijn gezonde emoties die ieder mens kent. Zulke emoties maken duidelijk dat dingen in ons leven niet goed gaan en dat we daar iets aan moeten doen. Wanneer zulke emoties echter te vaak voorkomen in situaties waar ze eigenlijk niet passen, of wanneer ze te lang duren of te intens zijn gezien de omstandigheden, is er sprake van emotionele problemen.

Veel mensen lossen hun emotionele problemen op door iets in hun leven te veranderen. Soms wordt iemand echter zozeer door zijn emotionele problemen gegrepen dat professionele hulp is geboden. Ik vind het fijn dat ik mensen deze hulp kan bieden. In mijn werk daag ik mensen graag uit om na te denken over zichzelf door hen open en vrij van oordeel te benaderen.

Praktijk Amsterdam is LVVP gevisiteerd

Sylvia Schouten

In 1999 ben ik afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog in een ambulante behandelsetting.

Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken bij een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in diagnostiek en behandeling van werkgerelateerde psychische problematiek. Vervolgens ben ik gaan werken in de GGZ (voorheen RIAGG). In deze twee functies heb ik veel ervaring opgedaan.

Als therapeut vind ik het belangrijk om mij verder te blijven ontwikkelen en zoek ik verdieping in mijn vakgebied. Onder andere heb ik mij gespecialiseerd in de Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie en heb de postdoctorale opleidingen voor GZ-psycholoog en psychotherapeut afgerond.

Ik zet me in voor mijn werk en zorg daarnaast ook goed voor mijzelf en mijn gezin. In balans en in goede gezondheid kan ik meer voor mijn cliënten betekenen. Een manier om dit te realiseren is dat ik tijdens de zomervakantie zes weken vrij neem.

Registraties

  • BIG Psychotherapeut 79062664016
  • GZ-psycholoog (BIG register)
  • Lid VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie)
  • Lid LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten)

Kwaliteitsstatuut

Lees hier de PDF